Calitatea apei
Ne pasă de apă, ne pasă de oameni!
În procesul de păstrare a calității apei, responsabilitatea este a noastră, a tuturor. Compania de Apă Buzău vine în sprijinul comunității cu urmărirea a 48 de parametri stabiliți de Uniunea Europeană. Aceștia sunt monitorizați și analizați periodic de către statele membre.
Cum monitorizăm parametrii apei?
Urmărim trei categorii de parametri:
-
Parametrii microbiologici
Aceștia sunt importanți pentru sănătatea umană. Dintre aceștia, amintim în mod special de parametrii E. coli și enterococi.
-
Parametrii chimici
Asemenea celor microbiologici, parametrii chimici sunt relevanți pentru sănătatea noastră. Aceștia se referă atât la substanțe specifice, precum metalele și compușii organici, cât și la substanțe generice, cum ar fi pesticidele și produsele secundare rezultate în urma dezinfecției.
-
Parametrii indicatori
Nu au niciun efect direct asupra sănătății publice.
Ne oferă totuși, informații cu privire la procesele de tratare a apei și la calitățile organoleptice. Cu ajutorul lor, investigăm culoarea, mirosul și textura unei substanțe și indicatorii estetici ai apei potabile. Această categorie combină o serie de parametri microbiologici, chimici și radiologici. Exemple de parametrici indicatori: amoniu, cloruri, fier total, mangan, turbiditate, densitate, culoare, miros, gust.
Lista tuturor parametrilor indicatori o găsiți aici.
Analizele sunt efectuate conform Programelor de monitorizare a calității apei potabile avizate de DSP Buzău, întocmite în conformitate cu legislația in vigoare.