Alimentarea cu apă
Deschidem robinetul și apa potabilă curge.
Pare simplu, dar acest lucru este posibil datorită mijloacelor tehnice și umane implicate într-un proces extrem de complex: producția și distribuția apei potabile.
Ca să ajungă la robinetul nostru, apa potabilă parcurge un întreg circuit de captare, tratare și distribuție. Este permanent supravegheată și analizată, în fiecare etapă, în laboratoarele noastre, pornind de la stadiul de apă brută, preluată din foraje sau surse de suprafață, până la cel de apă numai bună de băut.
Pasul 1: Captarea apei
Apa care va fi folosită pentru consum poate fi din surse subterane, foraje de mare adâncime sau este preluată din surse de suprafaţă.
Stațiile de tratare unde ajunge apa brută sunt complet automatizate și sunt dotate cu senzori de monitorizare ai parametrilor de proces.
Monitorizăm parametrii de calitate ai apei potabile furnizate în punctele stabilite prin programele de monitorizare operațională avizate de DSP cu frecvența impusă de legislația în vigoare – prin Ordonanța nr. 7/2023.
Intervenim cu promptitudine
Dacă se detectează o problemă cât de mică, echipele de specialiști din cadrul Companiei intervin prompt pentru a remedia situația.
Stațiile sunt dotate cu numeroși senzori care monitorizează în timp real parametrii importanți pentru desfășurarea fluxului de potabilizare.
Pasul 2: Tratarea apei
Decantarea
Apa captată ajunge în bazinele de decantare, unde particulele foarte fine, aflate în suspensie, se adună sub formă de flocoane, sub acțiunea unui coagulant. Aceste flocoane, mai grele decât apa, se depun pe fundul decantoarelor.
Peste 90% din materiile aflate în suspensie sunt eliminate prin decantare.
După decantare, apa traversează o serie de filtre cu nisip cuarțos cu ajutorul cărora se elimină materiile încă vizibile și nedecantate.
Clorinarea
Clorinarea este cel mai simplu, eficient și des utilizat proces de dezinfecție a apei și se bazează pe dozarea controlată a unei cantități de clor în apă, înainte ca aceasta să fie transmisă către consumatori.
Clorinarea este etapa absolut necesară în procesul de tratare a apei!
Dezinfecția apei este esențială
Dezinfecția apei este un proces de distrugere sau neutralizare a bacteriilor, virusurilor și microorganismelor prezente în apă și are ca scop menținerea sanității apei potabile pe tot parcursul ei prin rețea.
Astfel sunt prevenite diferite boli care ar putea fi cauzate de microorganismele care se regăsesc în sursele care asigură apa potabilă.
IMPORTANT: Dozele de clor utilizate în tratarea apei potabile sunt stabilite astfel încât acestea să nu aibă efecte secundare asupra sănătății consumatorului.
Compania de Apă S.A. Buzău deține 47 de stații de tratare a apei și 66 de stații de dezinfecție, la nivelul ariei de operare.
În cadrul acestor sisteme de tratare se utilizează clorinarea, atât ca proces de oxidare în instalațiile care au ca scop aducerea în limitele permise a concentrațiilor unor parametri, cât și ca proces de dezinfecție.
Analizele sunt efectuate în laboratorul propriu, astfel încât nu este posibilă clorinarea peste doza setată, cantitatea fiind cea legală.
Pasul 3 – Stocarea şi distribuţia apei
Odată ce a devenit potabilă, apa este transportată prin conducte către rezervoare. Acestea sunt concepute special pentru transportul în condiţii de maximă siguranţă a apei potabile. Stocarea apei potabile se efectuează în rezervoare închise, în bazine subterane sau construcţii supraterane. Apa potabilă este adusă până la consumator printr-o reţea de conducte subterane şi monitorizată cu stricteţe.
Cazinourile online din Olanda oferă un mediu de joc divers și reglementat. Odată cu recenta legalizare a jocurilor de noroc online, jucătorii se pot bucura de o gamă largă de jocuri de cazino într-un cadru sigur. Renumite pentru interfețele lor ușor de utilizat, cazinourile online https://onlinecazinouribonus.ro/online-casino-tarile-de-jos/olandeze oferă acces la jocuri populare, inclusiv sloturi, jocuri de masă și opțiuni de dealer live. Multe platforme oferă, de asemenea, bonusuri și promoții seducătoare pentru a atrage jucătorii. Piața olandeză de jocuri de noroc online pune accentul pe jocul responsabil, existând reglementări stricte pentru a proteja jucătorii. Jucătorii pot alege, de obicei, dintr-o varietate de metode de plată, asigurând tranzacții convenabile.